Найбільш вигідно та ефективно купити та продати криптовалюту можна на біржі цифрових активів. Торгові платформи такого плану займають найбільший сегмент цифрового ринку серед сервісів, які дають змогу керувати криптовалютами. Під час вибору підходящої Bitcoin-біржі варто орієнтуватись на широкий набір факторів, серед яких також є власні інвестиційні, торгові та користувацькі цілі.

Переваги, які надає криптобіржа

Робота з представленими торговими майданчиками передбачає перелік плюсів, які виправдовують популярність наявних ресурсів:

  • Можливості для отримання доходу. Криптобіржі надають можливість заробити на торгівлі цифровими монетами, якщо ви вмієте аналізувати крипторинок та вчасно реагувати на його зміни. Особливість цих сервісів в тому, що вони вдало синхронізуються з криптогаманцями. Для заробітку можна вести активну торгівлю або вкладати гроші в криптодепозити, стейкінг та використовувати інші послуги, які дозволять мати прибуток пасивним способом.
  • Ліквідність. Більшість криптоплатформ пропонує великий обсяг торгів, що дозволяє зручно купувати та продавати криптовалюти за конкурентними цінами. На таких майданчиках курс крипто є ринковим та вигідним порівняно з обмінниками та Р2Р-платформами.
  • Доступ до різних активів. Криптобіржі пропонують доступ до різноманітних криптовалют та токенів, що дає можливість диверсифікувати портфель. На таких сервісах зручно відслідковувати курс Ріпл, Біткоїна, Ефіра та інших монет для подальшого придбання та побудови зручних торгових пар.
  • Гнучкість. Ви можете торгувати криптоактивами у будь-який час, тому що обмін цифрових валют не обмежується якимось конкретним періодом.
  • Низькі комісії. Ліквідні та популярні криптобіржі пропонують оптимальні умови щодо торгових комісій. Найбільш вигідні умови ви зможете знайти на Binance та WhiteBIT.

Як купити криптовалюту: ризики роботи з криптобіржами

Ризики ведення своєї діяльності на ліквідних та перевірених біржах пов’язані, насамперед, з нестабільним ринковим середовищем. Ключові ризики, з якими ви можете зіштовхнутись:

  • Волатильність.

Криптовалютний ринок відомий своєю великою волатильністю. Тому ціни на криптовалюти можуть суттєво коливатися, що може призвести до часткової або повної втрати капіталу.

  • Втрата криптогаманця.

Відсутність доступу до свого криптовалютного гаманця може призвести до втрати всіх активів. Будьте уважні при роботі з сервісами такого формату, особливо з холодними гаманцями, які представлені фізичними носіями.

  • Психологічний тиск.

Вигідно купити чи продати крипту можна за рахунок розробленої та продуманої торгової стратегії. Формуючи її, ви можете стикатися з психологічним тиском через ситуацію на ринку та дії інших користувачів. Важливо дотримуватися продуманої схеми дій та не орієнтуватися на емоції.