Сучасні побутові девайси покликані розвантажити графік користувача та звільнити більше часу для відпочинку, хобі, тренувань та особистих справ. У середньому комплексне та поверхневе прибирання двокімнатної квартири забирає 4-5 годин на тиждень. З роботом-пилососом ви звільните час для себе, отримавши бездоганну чистоту в кімнатах.

Основне завдання цього побутового помічника — прибрати все сміття та пил на підлозі. Але більшість моделей мають додаткові функції, які можуть бути цікавими та корисними для користувачів. У статті розповідаємо про топ-6 можливостей, які має сучасний робот пилосос

1. Зонування приміщення

Одна з найважливіших функцій для сучасного робота-пилососа. Завдяки їй девайс може будувати зручний план переміщення поверхнями, щоб охопити максимальну площу для ретельного очищення. Користувач у будь-який момент може внести корективи: змінити графік чи об’єм площі для прибирання, обмежившись, наприклад, лише кухнею.

2. Обмеження зон для прибирання

Якщо у вашому будинку є локація з великим скупченням дротів від девайсів, ігрова кімната з розсипаними дрібними іграшками чи тендітні предмети інтер’єру, то без цієї функції не обійтися. Користувач може встановити для пилососа віртуальні стіни, які девайс буде об’їжджати під час прибирання. Це оптимальне рішення для підлоги з килимами, які мають довгий ворс. Робот-пилосос із функцією вологого прибирання не зволожить його під час прибирання.

3. Автопідвищення потужності під час чищення килимів

У ворсі килимових покриттів збирається чимало пилу, сміття та інших забруднень. Щоб якісно очистити таку поверхню, стане в нагоді функція автопідвищення потужності всмоктування пилососа. Фішка в тому, що девайс самостійно відстежує «початок» зони килиму та автоматично збільшує потужність вхідного потоку повітря.

4. Одночасне сухе та вологе прибирання

Функція для користувачів, які хочуть зекономити час та навести лад у приміщенні за невеликий проміжок часу. Пристрій одночасно збирає сміття та пил із підлоги, а також промиває поверхні вологою серветкою, яка зволожується завдяки електронній системі регулювання подачі води.

5. Самоочищення

Важлива технологічна можливість для пилососів, які використовуються за відсутності користувача. Якщо ваш будинок має велику площу, доведеться 2-3 рази очистити сміттєзбірник девайса. Коли робот-пилосос прибирає за вашої відсутності, зробити очистку контейнера буде нікому і процес зупиниться. Функція самоочищення дає пристрою змогу заїхати на базу, після чого активується процес очищення сміттєзбірника й пилосос знову виїде на прибирання.

6. Декілька варіантів управління

Залежно від того, як активно ви плануєте використовувати побутового помічника, можна вибрати зручний спосіб управління. На корпусі приладу доступна панель управління. Також запуск робота-пилососа в роботу можливий через застосунок у смартфоні. Ви можете придбати девайс з окремим пультом ДУ в магазині Алло у Львові, щоб змінювати графік роботи девайса, не встаючи з дивану. Вибирайте робот-пилосос із набором функцій, які дійсно потрібні вам для частого використання. Це дасть змогу не переплачувати за непотрібні функції.