Останніми роками модульні будинки складають досить вагому конкуренцію класичним будівлям з цегли або блоків. Причиною цьому є великий перелік переваг, про свідчать багаточисельні відгуки про модульні будинки від тих, хто вже встиг придбати таке житло.

В Україні замовити їх можна в компанії СІП АТЛАС, яка є національним виробником продукції такого плану, пропонуючи модульні будинки через сайт https://sipatlas.com.ua/modular-houses/  на дуже вигідних умовах. Застосовуючи сучасні енергоефективні технології, представники компанії обіцяють повне будівництво та здачу об’єктів у форматі «під ключ» буквально за декілька місяців.

Що таке модульний будинок

Їх називають будівлями майбутнього. Секція для такого житла створюються на виробництві, після чого привозяться на ділянку, де складаються за принципом «конструктора». Проте сам будинок не варто сприймати як щось тимчасове – він являє собою повноцінну будівлю з фасадом, міцними стінами та іншими атрибутами справжнього житла.

Замовити модульний будинок в Україні можна у різному виконанні. Його проектування залежить від мети використання і локації для монтажу. Саме тому дуже важливо дотримуватися потреб і побажань замовника, максимально підлаштовуючись під концепцію його бачення майбутньої будівлі.

Базові матеріали, які застосовуються при зведенні модульних будинків – деревина та метал. Завдяки цьому, будівлі вирізняються надзвичайною міцністю та при цьому відносяться до категорії екологічно чистих. Також обов’язково враховуються оточуюче середовище місцевості, де встановлюється дім. У ролі утеплювача зазвичай застосовується пінополістирол, базальтова вата та деякі інші матеріали.

Зовні такі будинки обшиваються сучасними оздоблювальними матеріалами натурального або синтетичного походження, чи покриваються обємною штукатуркою. Такі матеріали дають можливість надійно захистити стіни від зовнішнього впливу та надати будівлі стильного вигляду.

Основні переваги модульних будинків

Найважливішим позитивним моментом, який пов’язують зі зведенням модульних об’єктів, є швидкість самого процесу. Загалом період будівництва є досить коротким у порівнянні з класичними будинками. До іншого позитиву відносять наступне:

  • можливість для замовника отримати різну варіативність проектів – модульний формат стосується не лише житлового сектору, але й інших напрямків, наприклад –  невеликі модульні будинки для баз відпочинку;
  • екологічність використовуваних матеріалів та енергоефективність;
  • варіативність дизайну – майже всі варіанти чудово інтегруються до навколишнього середовища;
  • потенціал для розширення в майбутньому;
  • бюджетність – загальна вартість зведення такого будинку буде набагато меншою від будівництва цегляного;
  • універсальність – модульний модинок можна встановити фактично на будь-якій місцевості – навіть в лісі чи на горі.

Також варто враховувати і складність проектів. Зазвичай українцям доступні як вже готові типові варіанти житла, розроблені спеціалістами, так і ті, які створюються за їхнім запитом. В останньому випадку потребується додатковий час на розробку модулів, їх виготовлення і правильну установку.

Купити готовий модульний будинок можна цілком підготовленим до проживання. В ньому присутні електрика, сантехнічні прилади, вікна та двері всередині. Монтажні роботи зазвичай відбуваються без будівельного сміття, що значно економить час. Тому все, що потрібно зробити власнику будинку – встановити меблі та розпочинати нове життя на новому місці.