Сучасну кухню складно уявити без мікрохвильової печі, блендера, електрочайника або мультиварки. Усе частіше з’являються на кухнях і такі менш популярні представники світу дрібної побутової техніки, як кавоварки, фритюрниці, мультипечі, грилі та багато інших корисних приладів. А ось кухонні комбайни стали набувати популярності лише нещодавно.

Ці універсальні прилади здатні запропонувати багато корисних режимів, які поєднують в собі функції одразу кількох приладів. У статті розповімо детально про їхні можливості. 

Переваги використання кухонного комбайну: рішення на всі варіанти готовки

Кухонний комбайн пропонує найбільший спектр можливостей, максимальний комфорт та зручність під час приготування. Адже він здатний впоратися із багатьма завданнями на кухні, замінивши міксер, тістоміс, шатківницю, м’ясорубку, соковижималку та багато іншого. Зрозуміло, набір функцій, простір для експериментів, ергономіка та інші якості цього приладу багато в чому залежать від рівня його технологічності. Просунуті пристрої пропонують власнику настільки великий перелік особливостей, що кухня в прямому значенні перетворюється на очах. Найбільш у цьому питанні досягли успіху вироби від компанії Kenwood. Ви можете придбати кухонний комбайн Kenwood, який відрізняється не тільки зручністю, надійністю і широкою варіативністю у практичному застосуванні, але ще й винятковою якістю отриманого результату.

На що здатний кухонний комбайн

Залежно від моделі, її класу і комплектації, кухонний комбайн дає змогу виконувати різні маніпуляції з продуктами і заготовками з них. Серед найпоширеніших такі:

  1. Нарізання фруктів та овочів;
  2. Приготування фаршу різної фракції та ступеня структурованості;
  3. Приготування свіжих соків;
  4. Змішування інгредієнтів різної густини;
  5. Збивання мусів, коктейлів, кремів;
  6. Шинковка та подрібнення;
  7. Замішування тіста у планетарному міксері;
  8. Чищення фруктів та овочів.

Іншими словами, сучасний кухонний комбайн може замінити м’ясорубку, міксер, тістоміс, блендер та шатківниці навіть у базовій своїй комплектації. До того ж він значно заощаджує час на приготування страв за рахунок здатності працювати з продуктами різного ступеня попередньої підготовки. Багато моделей, наприклад, можуть обробляти навіть заморожене м’ясо, а просунуті — пропонують «смарт» режими роботи, що виключає необхідність контролю над виконанням того чи іншого завдання з боку людини. Нарешті, кухонний комбайн із вертикальним виконанням, економить місце на кухні, перетворюючись на лаконічний елемент практично будь-якого інтер’єру.